Tijdens de stadswandelingen krijg ik meestal de vraag; Willem, hoe eet je een Bossche Bol? Het antwoord is heel simpel; iedereen bepaalt zelf hoe die de Bossche Bol eet haha. Maar als je het een Bosschenaar zou vragen eet die hem doorgaans niet met mes en vork maar met de hand. Je pakt de Bossche Bol aan de bovenkant beet, draait hem om en neemt een hap op het randje van de chocolade en de onderkant van de soes. Op deze manier test je de versheid van de Bossche Bol. Hoe minder je vingers met chocolade onder zit hoe verser de Bossche Bol. Tevens ervaar je ook de ‘bite’ van de Bossche Bol veel beter als het met de hand eet.

Hoeveel Bossche Bollen maakt Jan de Groot? Hoeveel calorieën telt een Bossche bol?

Overigens nog een paar leuke weetjes over de Bossche Bol; Jan de Groot maakt per week 20.000 Bossche Bollen (ruim 1 miljoen per jaar), de Bossche Bol weegt 150 gram en telt ongeveer 550 calorieën.

Wil je meer weten van Den Bosch? Ontdek het tijdens de stadswandeling met gids in Den Bosch