Naast de Sint Jan staat een bouwwerk die afwijkt ten opzicht van de rest van de kathedraal. Je ziet het zodra je vanaf de Parade de Choorstraat in loopt aan de linkerhand.

Het is een bouwwerk met een leuk verhaal. Het heeft namelijk alles te maken met het bezoek van de paus aan ’s-Hertogenbosch in 1985. Deze was al bijzonder te noemen. Het geestelijk klimaat was niet zo dat je daar een paus voor kon uitnodigen, mensen gingen toen al veel minder naar de kerk. Om drukte uit te blijven werd opgeroepen om niet naar Den Bosch te komen. Daar werd gehoor aan gegeven en wat volgde waren lege straten. 

Natuurlijk moest er een gelegenheid komen waar de paus in geval van nood naar het toilet kon. Er werd geen dixi neergezet maar speciaal voor de paus werd in 1985 aan de Sint-Janskathedraal in ’s-Hertogenbosch dit gebouw gemaakt. Tot op de dag van vandaag herinnert dit gebouw ons aan het bezoek van de paus in 1985 aan ’s-Hertogenbosch. Het leuke van het verhaal is dat die er nooit gebruik van heeft gemaakt.