De World Press Photo 2021 is een grote internationale persfotowedstrijd. Jaarlijks gaat de World Press Photo op tour. Zoals het al een aantal jaar het geval is komt deze persfotowedstrijd dit jaar ook terug in de Willem Twee, in de oude sigarenfabriek.
Afgelopen weekend was Zie Den Bosch bij de World Press Photo in de Willem Twee. Wat dit jaar opviel was de diversiteit van de foto’s. Tuurlijk stond de pandemie van het afgelopen jaar op de voorgrond en dat zal je ook duidelijk terug zien in de expositie. Andere jaren zag je vaak protesten en oorlogen. Dat kwam dit jaar veel minder naar voren of zelfs nauwelijks. Waar het om draaide was het verhaal achter de foto’s, het verhaal achter de mensen en de diversiteit wat er gebeurd in de maatschappij bij verschillende culturen. Beslist de moeite waard om te kijken. 
De World Press Photo is tot en met 12 december in de Willem Twee (Boschdijkstraat 100, tegenover de Verkadefabriek) te bewonderen. Tickets zijn op reservering voor 7,50 euro te koop op https://www.willem-twee.nl/alle-activiteiten/worldpressphoto